توتک یکی از انواع نان خوشمزه ای بود که در تمام ایام سال توسط خانواده ها تهیه می شد اما برای ایام نوروز این شیرینی نقش مهمتری در سفره پذیرایی های و خوراک مردم داشت. توتک از ترکیب خمیر آرد، شکر، شیر محلی پخته می شد. بعد از پخت این نان، کمی زرده تخم مرغ هم روی آن اضافه می کردند. بزرگی این نان به اندازه یک بشقاب میوه خوری یا یک کف دست بزرگ بود. توتک را بیشتر مواقع به عنوان صبحانه صرف می کردند.

نان دیگری که توسط اهالی خانه تهیه می شد شیرمال بود. اندازه آن از توتک بزرگتر بود و روی آن شکر اضافه می کردند و میل می کردند.

از دیگر خوردنی ها برای سفره پذیرایی در عید نوروز، گندم شورک نام داشت که از گندم خیس شده با کمی نمک به صورت تفت داده تهیه می شد. در این سفره ها، علاوه بر اینها که نام بردیم، سمنو که از آرد گندم خودشان تهیه می شد، باضافه مغز بادام که از محصولات باغهای روستا بود، هم دیده می شد.

حلوا لوزی هم که ترکیبی از آرد، شیره انگور (از محصولات باغات روستا) یا عسل (از کندوهای محلی)، به اضافه مغز گردو از گردوهای چرب و خوشرنگ درختان همین روستا بود از دیگر افزودنی های خوشمزه روی سفره های پذیرایی در ایام نوروز بود.

نان پنجره ای با ترکیبی از نشاسته گندم و تخم مرغ محلی و کمی شکر باضافه زعفران توسط هنرمندان خانه دار از دیگر مواد پذیرایی روی سفره های عید نوروز بود. این نان های پنجره ای در قالبهای بزرگ و به اندازه بشقاب بودند. برخی مردم از گل رنگ که از یک گل قرمز محلی بدست می آمد بجای زعفران استفاده می کردند. هم محلی بود، هم خوش رنگ، و اندکی هم عطر خوشبویی به نان پنجره ای اضافه می کرد.


تابستان 98 با تمام میوه هایش پایان رسید

هنوز گندمزارهای زیبایی داریم

گیلاس میوه تابستانی آیینه ورزان

نان ,هم ,سفره ,های ,محلی ,نوروز ,می کردند ,می شد ,تهیه می ,که از ,از دیگر

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خرید اینترنتی لباس ❤️ ملت عشق ❤️ مشاورین کرمان قطره بارانی مجله دانستنی و خبری حَضرَتِ آب فروش بسته های اموزشی شرکت ملی صنایع پتروشیمی فوتبالستان آموزش سئو صفر تا صد رمان اندروید